Loes Kellendonk Architectuur

Roemer Visscher, een fijne binnenkomst

Voor Roemer Visscher College, een echte buurtschool in Den Haag, worden diverse plannen gemaakt om de ruimtes te verbeteren: Zo is er behoefte aan meer pauze-ruimte, zijn er plannen de terras in te richten, moet de techniek hal een update krijgen, en zijn er plannen om de administratie van verdieping 2 naar de centrale hal op de begane hal te verplaatsen. Deze plannen zijn inmiddels gemaakt en aankomende zomervakantie vindt de uitvoering plaats, zodat in het nieuwe schooljaar leerlingen op de begane grond zich kunnen aanmelden en terecht kunnen bij de administratie: Een facilitair blok met een duurzame uitstraling waarbij transparantie, veiligheid en zichtbaarheid hoog in het vaandel staan, welkom!

CorbuLAB en MakersLAB’s

Het Corbulo College is in beweging! De school is bezig het onderwijs beter zichtbaar te maken: een echte maak-school. Zo krijgt het CorbuLAB, gelegen bij de hoofdentree van de school, meer werkplekken voor leerlingen en komen er diverse mogelijkheden om projecten ten toon te stellen. Op de eerste verdieping komen twee ware ‘MakersLABS’s’; ruimtes waar leerlingen lassen, boren, verven, spuiten, solderen, ontwerpen 3d printen…kortom, alles wat onze maatschappij nodig heeft, van ontwerp tot uitvoering. Aankomende zomervakantie worden de ruimtes aangepakt en opnieuw ingericht.

Inbreiden Haganum

Voor het Haagse gymnasium zijn plannen ontwikkeld, waarbij onderzocht is hoe de ruimtes binnen de school kunnen worden geoptimaliseerd, zonder dat dit de Rijksmonumentale status beïnvloed. De kantoorvertrekken op de begane grond kunnen worden voorzien van entresolvloeren, waardoor veel meer mogelijkheden ontstaan in de ruimtes. Daarnaast is ook de personeelskamer toe aan een nieuwe look. De leerlingentree in het souterrain van het gebouw is momenteel niet prettig en weinig overzichtelijk. Door een fraai aanmeldmeubel te maken en de ruimte te voorzien van zitplekken en planten, wordt de binnenkomst in de school een stuk aantrekkelijker. Ook de administratie krijgt een prettig aanmeldmeubel en nieuwe elementen van groen en nieuw meubilair. De plannen worden momenteel verder uitgewerkt.

Een update voor Stanislascollege Krakeelpolderweg Delft

Impressie nieuwe aula: VR
Aankomende maanden wordt een aantal ruimte van het Stanislascollege Krakeelpolderweg opgeknapt: De leerlinghal, de personeelskamer en de aula. Er is een thematisch ontwerp gemaakt waarin de leerdoelen van de school als basis dienen. Dit komt herhaaldelijk terug in de kleuren en materiaalkeuzes. Er is een leuk bouwteam samengesteld en samen werken we aan een sfeervolle update van het gebouw.